Vil du prøve kræfter med at slibe din hunds negle?

Og slippe af med frygten for at komme til at klippe for meget af?

Hvad er en elektrisk neglefil?

En elektrisk neglefil er en slibemaskine, der giver dig mulighed for hurtigt, nemt og sikkert, at slibe neglene på din hund. Der sidder et slibebånd for enden, som drejer rundt – og som fungerer lidt som sandpapir. Det er denne der nedsliber neglen. Denne elektrisk fil er ledningsfri og ligger godt i hånden. Den skal betjenes på en bestemt måde, vibrerer under brug og larmer en lille smule.

Hvad vil det sige at file negle?

At file negle, betyder egentligt bare, at man sliber neglene. Denne elektriske fil sliber neglene, så de bliver kortere og får den korrekte form. Når du sliber eller filer neglene, bliver du fri for at have ondt i maven over, om du kommer til at klippe for meget af, for her kan du hele tiden holde øje med, hvor meget du får slebet af.

Hvorfor bruge en elektrisk neglefil?

Med en elektrisk neglefil har du fuldstændig kontrol over, hvad du laver. Hvor imod med en negletang, der kan du hurtigt komme til at få klippet for meget af, hvis hunden lige bevæger sig i samme sekund, som du klemmer saksen sammen. Med sådan en neglefil her, kan du ved regelmæssigt at file neglene, få neglen kortere. Dette sker, fordi at nerven begynder at trække sig sammen – altså blive kortere, og derved kan du få hundens negle gjort kortere. Det er ikke meningen at man skal kunne høre hunden negle, når de går. Så hvis du kan det, så er det en god  idé at ordne negle oftere.

Fordelen ved at /fileslibe neglene

  • Du undgår  at skulle klippe med en negletang
  • Du undgår eventuelle blødninger der måtte være med en negletang
  • Du sidder ikke med den bange følelse af, hvis du kommer til at klippe for meget af
  • Du får muligheden for at gøre hundens negle kortere og sundere
  • Ved systematisk at file neglene, får du nerven til at trække sig sammen, derved bliver neglen kortere

Sådan lærer du din hund at få slebet negle

Først og fremmest skal du vide, at det kræver tid og tålmodighed at lærer sin hund, at få slebet negle. Men når først din hund har lært det, så bliver du lykkelig for alt forarbejdet.

Det er vigtigt at hunden, uanset alder, får lov til langsomt at vænne sig til denne elektriske neglefil. Både lyd og vibrationer kan være et stort chok for hunden, så det kræver en masse godbidder og vigtigst af alt – TÅLMODIGHED.

Jeg vil prøve at forklare hvilke step og faser man skal igennem, når man skal lære hunden at få slebet neglene.

Step 1: Lad hunden snuse til neglefilen, samtidig med at du giver den lækre godbidder. Oftest vil hunden være tryk ved dette, lige indtil du tænder for maskinen.

Step 2: Giv hunden masser af guffer, samtidig med at du tænder maskinen langt væk fra hunden. Søg derefter tættere på hunden og reagerer den – og bliver bange, så giver du bare en masse lækre guffer og slutter. Dette gør du dag efter dag, til du til sidst kan holde den elektrisk fil helt oppe af hunden, uden den fortrænger en mine.

Step 3: Mens du giver en masse luksusgodbidder til din hund, så rører du hunden med den elektriske fil, så den kan mærke de vibrationer den udgiver. Dette behøver kun at være få sekunder – og så får den en håndfuld godbidder. Gør det et par gange om dagen, hvis du har mulighed for dette. Til sidst har hunden vænnet sig, hvordan denne neglefil larmer og vibrerer, når den ikke er under brug. Det er straks noget andet, så snart den kommer ned og rører ved neglen. Det kan de fleste hunde bestemt ikke lide.

Step 4: Nu skal hunden lærer at få

Step 5:

Sådan sliber du neglene korrekt