Er kosttilskud til hunde nødvendigt?

Vores svar er uden at blinke med øjenene et stort fedt JA!

(Se nederst i indlægget, hvilke produkter vi anbefaler til de forskellige hunde taget deres alder og aktivitetsniveau i betragtning)

Kosttilskud er nødvendige, for at føre en hund sundt og sikkert igennem hele dens liv. Fra den ligger i maven hos sin drægtige mor, til den som senior hund gør sig klar til at forlade os igen. Kosttilskud har forskellige funktioner og er beriget med den rette sammensatte næring og som ordet kosttilskud henleder til, er det et tilskud til den daglige ernæring.

Selv om man tilrettelægger en enestående foder sammensætning, så kan man ikke kompensere for det hunden går igennem i de forskellige faser. Nogle tror desværre at et godt foder er ganske nok, for at få en hund igennem livet på en god måde. Det er bestemt en fejl opfattelse. Et foder, uanset hvor godt det er fremstillet, er at betragte som en basis kost. Helt som vi mennesker bør spise på daglig basis. Et fundament. Når man spiser som en hund gør, så skal der tages klart hensyn til vækstfaser, aktivitet, alder, race, anvendelse, hud og pels.

Hos Hooked4pets.dk ved vi stort set alt omkring kosttilskud. Vi er foder nørder i den grad og vi har faktisk sat os ualmindelig meget og grundigt ind i ernæring og kosttilskud.

Sådan set er hunde foster ud

Drægtig tæve & den ufødte hvalpe

Vi starter med den ufødte hvalp. Faktisk før den overhoved bliver lagt ind i tævens mave. Inden en tæve skal bære hvalpe, kan hun klart have gavn af at få boostet sin ernæring og hendes immunforsvar. Hun bliver i den grad lettere drægtig og ikke mindst får bedre kuld. Når man ruster hende til tiden før parringen, så får man et langt bedre resultat.

Det samme gælder for hanhunden. Ham kan man bestemt også gøre mere viril før parring.

Når de små æg så ligger i tæven og skal på 63 dage forme en lille hvalp, et levende væsen, med alt hvad sådan en skabning består af, så kan man med en rigtig god sammensat foderplan og kosttilskud få de 63 dage til at blive endnu mere optimale.

Hvalpen kommer til verden og nu starter perioden, hvor tæven i den grad skal spise efterladenskaber fra de små, samt producere masser af nærende mælk. I den periode kan man berige de små samt tæven med kosttilskud. Når de små pelsbørn er flyttet hjemmefra, så skal tæven selvfølgelig også på en efter kur og tilbage i form med den helt rigtige plan.

Hvalpen

Kan hvalpe eller skal hvalpe have kosttilskud? Ingen skal… Men det er da bestemt en kæmpe fordel, hvis man vil være fri for dyrlæge regninger og se sit nye familie medlem vokse sundt og godt op.

Igennem opvæksten til at blive en færdig voksen hund, skal unghundefasen gennemleves og alle hormoner, knogler, tænder og organer skal forme voksen livet. Med kosttilskud former man den tid allerbedst.

Sportshunden eller den aktive hund

​​​​​​​Har man en hund der er meget aktiv indenfor hundesport, konkurrencer og jagt, så er det en rigtig god idé at supplere op med nogen gode kosttilskud.

Hunde der trænes på et højt niveau, kan have stor gavn af kosttilskud, der sikre et højt energi niveau, for at hunden kan yde optimalt.

En anden ting der også er vigtigt for den aktive hund, er rehydrering, altså at man sørger for at opretholde væskebalancen, så hunden ikke dehydrerer.​​​​​​​

hunde-udstilling-hooked4pets

Udstillingshunden

​​​​​​​Har man en hund der skal præstere det allerbedste den kan, foran dommeren til en udstilling, så er det med at have kondition, muskulatur, tænder og pels i orden.

En flot trimmet hund, som samtidig har en skøn og velduftende pels vækker uden tvivl dommerens interesse.

Den ældre hund​​​​​​​

​​​​​​​Når hunden bliver ældre, sker der ligesom hos mennesker, en gradvis svækkelse af kroppens funktioner. Det kan vise sig som større eller mindre skavanker.

Forskellige forhold som f.eks. arvelighed, fodring, pasning, den generelle sundhed og fysisk aktivitet har indflydelse på, hvordan og hvor hurtigt hunden den ældes.

kost-tilskud-til-gamle-hunde

Risikoen for gigtlidelser bliver større med alderen, og dette medføre en generel nedsat funktion i hele hundens bevægelsessystem.

Stofskiftet ændre sig, hormonbalancen ændrer sig, tænderne kan få komplikationer, fordøjelseskanalens evne nedsættes, hudens modstandskraft nedsættes osv. Der kan ske meget med vores ældre venner, så det er en god idé at holde dem fit for fight med nogen gode, naturlige og sunde kosttilskud.

Vi elsker vores hunde. Nogen elsker deres hunde, som var de deres børn. Derfor må det i den grad give endnu bedre mening, at pleje sin pelsven i hele dens liv og ikke vente på at kroppen giver efter af slid og mangelfuld næring.

Kosttilskud i vores verden er en nødvendighed også i utøjsbekæmpelsen. Man behøver ikke fylde kemiske stoffer i sin hund. Der er intet at frygte. En sund og velernæret hund med et fuldt optimalt immunforsvar kan sagtens forsvare sig imod hundelivet uanset hvad.